Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες του περιστατικού ανταλλαγής πυροβολισμών σε κεντρικό σημείο του Ασημίου που αναστάτωσε το χωριό την περασμένη Δευτέρα και προκάλεσε αντιδράσεις από κατοίκους και τοπικούς φορείς.

Επιστολή προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Νίκο Σπυριδάκη, με την οποία ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας στο Ασήμι, έστειλε ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, ενώ κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα έκανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

«Με έντονο προβληματισμό,αγανάκτηση και οργή ενημερωθήκαμε για το νέο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών που έλαβε χώρα την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 σε κεντρικό σημείο του οικισμού Ασημίου, και το οποίο από τύχη και μόνο δεν στοίχισε την ζωή ή τον σοβαρό τραυματισμό κάποιου συνανθρώπου μας» αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Γόρτυνας. Και συνεχίζει: «Σε συνέχεια προηγούμενων αναφορών, εκκλήσεων και συναντήσεών μας, οι οποίες δυστυχώς δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, σας πληροφορούμε ότι παρά τις δεσμεύσεις σας για αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας στον οικισμό Ασημίου, η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη.

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι δράστες – που κατά κανόνα προέρχονται από άλλους οικισμούς και είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, αλλά και στις Αρχές – κινούνται χωρίς κανένα φόβο στον οικισμό του Ασημίου, κουβαλώντας όπλα, τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν εντός κατοικημένης περιοχής, αδιαφορώντας για τους πολίτες,ακόμα και για τα μικρά παιδιά, που βρίσκονται, άθελά τους, στο… πεδίο βολής. Τα συγκεκριμένα άτομα παραβιάζουν τον νόμο κατ’ εξακολούθηση, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, καταστρέφοντας περιουσίες (αυτή την φορά προκλήθηκαν ζημιές από σφαίρες σε δύο αυτοκίνητα) και δυσφημώντας ένα ολόκληρο χωριό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και για την εμπορική κίνηση στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του Ασημίου.

Με δεδομένο ότι οι κάτοικοι του Ασημίου φοβούνται πλέον ακόμα και να κυκλοφορήσουν στον δρόμο, με δεδομένο ότι η ανομία κυριαρχεί και επειδή για όλα τα παραπάνω σας έχουμε ενημερώσει επισήμως, εγγράφως και προφορικώς, αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί προκειμένου να παρέμβετε και να δώσετε λύση στο φλέγον ζήτημα της παραβατικότητας στην συγκεκριμένη περιοχή; Πρέπει, άραγε, να φθάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε θύματα, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από την πλευρά σας; Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, για την αποκατάσταση της τάξης και της νομιμότητας».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει για την επίλυση του θέματος που, όπως σημειώνει, απειλεί την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω