Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας αποτελείται από πολίτες που προσπαθούν να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες/μετανάστες, οι οποίοι ήρθαν στην περιοχή και να σηκώσει το βάρος της αντιπαράθεσης με την μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το φόβο.

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία δείχνει έμπρακτη στήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι προσπάθειες αυτές ΔΕΝ έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αντίθετα πρέπει να είναι πολλαπλασιαστικές και να αγκαλιάσουν όλη την κοινωνία. Ειδικότερα, βασική προτεραιότητα αποτελεί η εμπλοκή συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων, ώστε να υπάρξει επάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης και σε ό,τι αφορά τα παιδιά (ρούχα – φάρμακα – παιδικές τροφές – παιχνίδια). Το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για την ανοιχτόκαρδη υποδοχή αυτών των παιδιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία στην οποία υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα να φοιτήσουν τα παιδιά των αιτούντων άσυλο στο σχολείο, να μάθουν την ελληνική και τη μητρική τους γλώσσα, «να γίνουν κομμάτι της πόλης».

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Φλώρινας, καλεί όσους-ες ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ένα κοινό πεδίο δράσης για την έμπρακτη αλληλεγγύη και προσφορά, το Σάββατο 25/01/2019 και ώρα 17:00 στην «Οδό Ονείρων».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω