Μοιράσου το άρθρο:

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο 29χρονος εργάτης που έπεσε πάνω σε κλαρκ ενώ συνελήφθη ο 56χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης. ΑΥτοψία στο χώρο του ατυχήματος έκανε χθες η Επιθεώρηση Εργασίας όπου μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ότι ο 29χρονος ήταν αδήλωτος και δεν διέθετε άδεια εργασίας ενώ υπήρχαν «κατάφωρες παραβάσεις και ελλείψεις που δεν συνάδουν με τα όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Η ανακοίνωση του ΕΚΒ 

Παραβάσεις κατάφωρες και ελλείψεις, που δεν συνάδουν με όσα η εργατική νομοθεσία προβλέπει για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών σε χώρο δουλειάς, διαπιστώθηκαν στην μεταφορική επιχείρηση, όπου συνέβη το σοβαρό ατύχημα, που στοίχισε τον βαρύ τραυματισμό του 29χρονου εργάτη.

Κατά την επιτόπια αυτοψία, που διενήργησε άμεσα κλιμάκιο του Ε.Κ. Βόλου υπό τον συν. Πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο, παρουσία και του Προέδρου του Σωματείου Χειριστών και Εκσκαπτικών Μηχανημάτων Ν. Μαγνησίας, συν. Στέφανου Κορώνη, διαπιστώθηκε ότι εκτός από το γεγονός ότι ο άτυχος εργαζόμενος δεν ήταν ασφαλισμένος από την εργοδότρια εταιρία, και ο ίδιος ο χειριστής του μοιραίου ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ) δεν έφερε ούτε δίπλωμα χειριστού, ούτε άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Το ΕΚΒ έχει κατά κόρον επισημάνει και κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για τους κινδύνους που συνιστά για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων η αγνόηση της εργατικής νομοθεσίας, στον βωμό του κέρδους!

Το τελευταίο, αλλά και όλα τα προηγούμενα εργατικά ατυχήματα ή δυστυχήματα, ήταν -στην πλειονότητά τους- απόρροια του επαχθέστατου εργοδοτικού στόχου για «μείωση του εργασιακού κόστους»!

Το ΕΚΒ ζητεί, μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και την έκδοση του πορίσματος για τις συνθήκες του νέου αυτού περιστατικού, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, και εφ’ όσον πιστοποιηθούν οι παραβάσεις αυτές, να υπάρξει αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία.

Η ανθρώπινη ζωή δεν «ισοσκελίζεται» και δεν μπαίνει στο «ζύγι» των εργοδοτικών κερδών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο και οι Νόμοι πρέπει να εφαρμοσθούν.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω