Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και το ποσοστό της αύξησης θα αποφασιστεί όταν ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση δήλωσε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Επίσης, προανήγγειλε μέτρα κοινωνικής προστασίας για την πρώτη κατοικία και μετά το τέλος Απριλίου, οπότε θα κλείσει η πλατφόρμα για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, από την 1η Μαΐου, θα υπάρχει νέο πτωχευτικό πλαίσιο το οποίο θα δίνει δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνεται αξιολόγηση για το ποιος πραγματικά έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του, αλλά ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποιος χάσει το σπίτι του θα ληφθούν μέτρα κοινωνικής προστασίας ώστε να μη γίνεται έξωση.

Ευ. Τσακαλώτος: Ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένους πλειστηριασμούς

Απάντηση στον Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τις τράπεζες, έδωσε με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Όταν ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες,» ο κόσμος καταλαβαίνει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης», αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος και προσθέτει: «Ο κ. Σταϊκούρας, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς, αφού αφήνει χωρίς προστασία την πρώτη κατοικία, μας ενημέρωσε σήμερα ότι το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές σε δέκα χρόνια από τον ελληνικό λαό. Οι τράπεζες και όχι οι εργαζόμενοι που είδαν περικοπές ως και 50% στους μισθούς τους ή απολύθηκαν από τις δουλειές τους.

Οι τράπεζες και όχι οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους να κόβονται στο μισό και να μην έχουν πρόσβαση σε φάρμακα. Οι τράπεζες και όχι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο γιατί δε μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Οι τράπεζες και όχι τα δημόσια νοσοκομεία και σχολεία που έμειναν χωρίς γιατρούς και δασκάλους. Από κάτι τέτοια καταλαβαίνει ο κόσμος τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης».

Χ. Σταίκούρας: Ο Ε. Τσακαλώτος επιδίδεται σε κοπτοραπτική

Σύμφωνα με τον Χ. Σταϊκούρα, ο κ. Τσακαλώτος «επιχειρεί κοπτοραπτική με τον σχολιασμό σημερινής συνέντευξής μου. Υποστηρίζει πως δήλωσα ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες». Η ακριβής δήλωσή μου είναι: «…ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας».

«Επιπροσθέτως, ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση μας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Του θυμίζω σχετική δήλωση που είχε κάνει ως υπουργός Οικονομικών: «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους», αναφέρει ο Χ. Σταϊκούρας.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Περισσότερα Εδω