Η BRP-Rotax, ανακοίνωσε πως οι παγκόσμιοι τελικοί του δημοφιλούς ενιαίου θεσμού, Rotax MAX Challenge Grand Finals, για το 2020 θα πραγματοποιηθούν στην πίστα Sakhir, στη μέση της ερήμου του Bahrain, δίπλα στην πίστα της Formula 1. Από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου του 2020, περίπου 400 οδηγοί από 60 χώρες θα δώσουν τις κλασσικές πλέον μάχες, σε μια από τις πιο σύγχρονες και εντυπωσιακές πίστες του κόσμου, προδιαγραφών CIK-FIA.

Η πίστα λειτούργησε το 2011 και την αμέσως επόμενη χρονιά έγραψε ιστορία φιλοξενώντας αγώνα παγκοσμίου επιπέδου που πραγματοποιήθηκε βράδυ, για πρώτη φορά στην ιστορία του kart. Ο γενικός διευθυντής της BRP-Rotax, Peter Oelsinger, δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το γεγονός της διοργάνωσης στην πίστα του Bahrain, σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρο για τους συμμετέχοντες, στη μέση της ερήμου αλλά και για το γεγονός πως το Bahrain προσφέρει πολλές δυνατότητες και για δραστηριότητες εκτός πίστας.

Οι Έλληνες οδηγοί που θα συμμετέχουν στους παγκόσμιους τελικούς του Bahrain, θα προκύψουν από τους 3 αγώνες που θα διοργανώσει η Ελληνική αντιπροσωπεία της Rotax. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Αθήνα, στις 29 Μαρτίου, στις 17 Μαΐου και στις 5 Ιουλίου.

Περισσότερα Εδω