Μοιράσου το άρθρο:

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπερψηφίστηκε χθες ο πρώτος προϋπολογισμός του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 21,7 εκ. ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνει τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Ειδικότερα εκτιμάται πως όταν θα ενταχθεί ο φυσιολογικός αριθμός έργων σε προγράμματα και θα αποτυπώνεται πλήρως το όραμα της παρούσης δημοτικής αρχής, ο προϋπολογισμός θα αυξηθεί σημαντικά.

Σε μία ειδικότερη τώρα ανάλυση του προϋπολογισμού, θεωρείται από τη δημοτική αρχή ικανοποιητικός ως προς την ρευστότητα που παρέχει στον Δήμο. Που υπολογίζεται σε ποσοστό 20%-25% του προϋπολογισμού, ήτοι περίπου 4,5 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στον παρόντα προϋπολογισμό, δεν προβλέφθηκαν έκτακτες επιχορηγήσεις όπως τα 2 εκ. ευρώ που αποφασίστηκε να δοθούν στους νεοσύστατους δήμους της χώρας και θα αποτυπωθούν στα οικονομικά δεδομένα του δήμου, όταν και θα γίνουν οι οριστικές κατανομές. Μέσα στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, δεν αποτυπώνονται επίσης οι πληρωμές σχεδόν όλων των δαπανών που προβλέπονταν στον μεταβατικό –εκ της διάσπασης του δήμου Λέσβου- προϋπολογισμό. Ωστόσο θεωρείται επιτυχία για τη δημοτική αρχή ότι κατόρθωσε να πληρώσει σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις (προμήθειες και εργασίες) της διαμόρφωσης των δύο κτηρίων που στεγάζουν πλέον το νέο δήμο Δυτικής Λέσβου στην Καλλονή. Και τούτο σημειώνεται γιατί η όλη αυτή διαδικασία δεν αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2020.

Την εισήγηση και αναλυτική παρουσίαση του προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο, έκαναν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αλάνης και ο ειδικός συνεργάτης του δήμου Κώστα Κατσαρός.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω