Με το δίκτυο του φυσικού αερίου θα συνδεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, έξι δημοτικά κτίρια της Ελασσόνας, με απόφαση της δημοτικής αρχής.
Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος οικονομικών Διον. Κουρομπίνας ανέφερε: «Η πόλη της Ελασσόνας συνδέθηκε με το δίκτυο του φυσικού αερίου ήδη από το Δεκέμβριο του 2018, αλλά μέχρι σήμερα το μόνο δημοτικό κτίριο που είναι συνδεδεμένο με το φυσικό αέριο είναι το δημαρχείο.
Ο Δήμος Ελασσόνας όφειλε να έχει συνδεθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με κίνδυνο να ενεργοποιηθούν βαρύτατα πρόστιμα για τη μη σύνδεση.Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ απενεργοποιήθηκαν όλα τα σχετικά πρόστιμα και εξασφαλίσθηκε το ποσό που απαιτείται για τη μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο, έτσι ώστε να συνδεθούν το συντομότερο όλα τα προβλεπόμενα κτίρια. Η σύνδεση των δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών του δήμου αλλά και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων.

Τα κτίρια που θα συνδεθούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι τα εξής:
1ο Λύκειο Ελασσόνας / 1ος Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας / Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας / Κτήριο ΚΕΠ και Κέντρου Τουριστικής Προβολής / Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας / 3ο Δημοτικό Σχολείο (Για το 3ο Δημοτικό θα υποβληθεί πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω