Το βιβλίο «Αυθόρμητη Ανάφλεξη»,  το πιο πρόσφατο βιβλίο του George Katsiaficas, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από την Ελευθεριακή Κουλτούρα, θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο στις 20:00 στην κατάληψη Ρόζα Νέρα, στην Παλιά Πόλη. Ο συγγραφέας, ένας άνθρωπος που συμμετέχει ενεργά στα κινήματα από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ μέχρι και σήμερα, θα βρίσκεται στην παρουσίαση για να παρουσιάσει τις θέσεις του, αλλά κυρίως για να συζητήσει με όσες/όσους παραστούν.

δείτε εδώ

Η ώρα έναρξης θα τηρηθεί αυστηρά και η αρχική εισήγηση του George Katsiaficas θα γίνει στα Αγγλικά με διερμηνεία προς το κοινό. Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά με διερμηνεία προς τον συγγραφέα.

«Για τον Αγώνα της Μνήμης Ενάντια στη Λήθη»

Αύριο Κυριακή 26/1, επίσης στην κατάληψη Ρόζα Νέρα στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Για τον Αγώνα της Μνήμης Ενάντια στη Λήθη» όπου θα γίνει αναφορά στην ιστορία του αφανισμού της εβραϊκής κοινότητας των Χανίων και θα παρουσιαστούν τόσο βασικά θέματα της ιστορίας του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, όσο και θεωρητικά θέματα: o θανάτος του πνεύματος και οι μνησικακίες στον αναστοχασμό του Ζαν Αμερύ, η έννοια της γκρίζας ζώνης και η αντίσταση στην προσβολή της μνήμης στο έργο του Πρίμο Λέβι, το μίσος και η αλληλεγγύη μετά την οικουμενική εμπειρία των στρατοπέδων στο έργο του Ίμρε Κέρτεζ. Για τον Αγώνα της Μνήμης Ενάντια στη Λήθη

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων για τις δύο εκδηλώσεις ο συγγραφέας – ακτιβιστής Παναγιώτης Κούστας:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω