Το θέμα του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Χανίων και Προέδρου της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, Μιχάλη Τσουπάκη, με τη συμμετοχή φορέων του Εμπορικού Συλλόγου και των επιχειρηματιών που ενεργοποιούνται στην περιοχή.

Ο κ. Τσουπάκης πρότεινε την τήρηση ενός καθολικού ωράριο τροφοδοσίας που θα εφαρμόζεται σε όλη την διάρκεια του χρόνου, με δυο δακτυλίους και θα περιλαμβάνει την Παλιά Πόλη αλλά και το Ενετικό Λιμάνι έως τις 9πμ.

Για τα καταστήματα που βρίσκονται στον μεγάλο δακτύλιο που περιλαμβάνει τις οδούς από τα Δικαστήρια έως την Κισσάμου η τροφοδοσία θα πραγματοποιείται έως τις 10 πμ.

Η μεταφορά θα γίνεται με οχήματα έως 3.5 τόνων και θα υπάρχουν περιμετρικά και σταθμοί ολιγόλεπτης στάθμευσης φόρτωσης και εκφόρτωσης.
“Να υπάρξει μια καλή συνεργασία με όλους του φορείς” παρότρυνε όλους τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης συμπληρώνοντας ότι: “Με αυτόν τον τρόπο, ο καθένας θα μπορεί να σχεδιάσει και να δρομολογήσει την καθημερινότητα του και την δραστηριότητά του μέσα σε ένα συγκριμένο πλαίσιο για να έχουμε όλοι μια καλύτερη καθημερινότητα και μια καλύτερη εικόνα της πόλης για τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες.” Παράλληλα ο κ. Σημανδηράκης τόνισε την ανάγκη για την επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας δηλώνοντας πως “Έχουμε, ήδη, μπει στην διαδικασία αναμόρφωσης του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσλάβουμε σύντομα προσωπικό.”

Από την πλευρά των φορέων υπήρξε η πρόταση για απαγόρευση οχημάτων τροφοδοσίας στην Παλιά Πόλη όλες τις ώρες με την εναλλακτική λύση, η τροφοδοσία να γίνεται χειροκίνητα ή με μικρά ηλεκτρικά οχήματα, μια πρόταση που εξετάζεται από την δημοτική αρχή.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω