Το χειμωνιάτικο διάλλειμα για τις ομάδες του MotoGP έφτασε στο τέλος του. Ξεκινούν οι δοκιμές, στην πίστα της Sepang, το τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου. Πριν όμως από αυτές τις δοκιμές, θα προηγηθεί ένα τριήμερο shakedown, ένα στρώσιμο δηλαδή των μοτοσυκλετών και ένας έλεγχος ότι όλα λειτουργών σωστά. Σε αυτές τις δοκιμές απαγορεύεται να συμμετέχουν οι επίσημοι αναβάτες των ομάδων κι έτσι παραδοσιακά συμμετέχουν οι δοκιμαστές τους. Φέτος όμως, δόθηκε η δυνατότητα στους νεοφερμένους στην κατηγορία, τους rookies, να συμμετέχουν και αυτοί ώστε να προσαρμοστούν ευκολότερα στις νέες τους μοτοσυκλέτες.

Για την ομάδα της Honda θα συμμετέχει ο Alex Marquez. Ο αδελφός του παγκόσμιου πρωταθλητή που πήρε τη θέση του Jorge Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα, οδήγησε την περσινή μοτοσυκλέτα στις τελευταίες δοκιμές της χρονιάς, οδηγώντας όμως για την LCR. Θα είναι η πρώτη του εμφάνιση ως καθαρά εργοστασιακός αναβάτης. Θα μοιραστεί το box με τον δοκιμαστής της ομάδας, Stefan Bradl πριν πάει στη Jakarta για την παρουσίαση της ομάδας, στις 4 Φεβρουαρίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα υπάρχει και στο box της Yamaha. Όχι τόσο για τις επιδόσεις του δοκιμαστή της, Katsuyuki Nakasuga που θα εστιάσει στον κινητήρα και τα ηλεκτρονικά αλλά για την επανεμφάνιση του Jorge Lorenzo ως δοκιμαστή πλέον της Yamaha. Δεν αποκλείεται ο Lorenzo να συμμετέχει και στις επίσημες δοκιμές που θα ακολουθήσουν λίγες μέρες αργότερα.

Για τη Ducati θα οδηγήσει ο πολυπρωταθλητής Ιταλίας, Michele Pirro ενώ έναν αναβάτη θα έχει στη διάθεση της και η Suzuki, τον έμπειρο δοκιμαστή της Sylvain Guintoli που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση και την εξέλιξη της GSX-RR.

Στην KTM θα έχουν τον Brad Binder, rookie της εργοστασιακής ομάδας, τον Iker Lecuona, rookie της Tech3 και τον έμπειρο Dani Pedrosa που έχει δουλέψει και συνεχίζει την εξέλιξη της RC16 2020. Η συμμετοχή του Lecuona ήταν αμφίβολη λόγω αποθεραπείας από μία χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη αλλά τελικά ο Ισπανός θα δώσει το παρόν.

Τέλος, στην Aprilia, ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο της τιμωρίας του Andrea Iannone. Έτσι, κάλεσαν στις δοκιμές τον Lorenzo Savadori, έναν αναβάτη που γνωρίζει αρκετά την Aprilia από τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα Superbike. Ο Savadori έχει κάνει και στο παρελθόν δοκιμές, πάντα για την ίδια ομάδα, το 2017 στην πίστα του Misano ενώ στη Sepang θα οδηγήσει την περσινή μοτοσυκλέτα. Με την Aprilia του 2020 θα δουλέψει ο δοκιμαστής της ομάδας, Bradley Smith.

Στις δοκιμές αυτές δε θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση χρόνων.

Περισσότερα Εδω